Stela leder hos hästen är ett minne blott med glukosamin häst

Liksom människor kan även hästar drabbas av artros som medför stela leder som värker. Det finns hjälp mot artros också för hästar, och det är rätt normalt med kosttillskott som exempelvis glukosamin häst som är till för att smörja och lindra smärtan i den drabbade leden. Glukosaminet finns naturligt i ledvätskan och är angeläget för broskets tillverkning. Men kan glukosamintillskott verkligen göra att hästen blir mindre stel eller är det här mest en hype?

Glukosamin häst mot artros

Vi vet idag att glukosaminfulfat kan bromsa artros. Detta är inga gissningar utan resultatet av många olika studier om glukosaminets verkan i kroppen. Ifall en häst har bekymmer med artros så kan det vara klokt att ge glukosamin häst för att mildra problemen. Viktigt i sammanhanget är att vi inte talar om ett botemedel mot artrosen. Glukosaminet omvandlas till hyaluronsyra som smörjer lederna för kroppen tillverkar för lite glukosamin när hästen blir gammal.

Vill man ge glukosamin till häst så måste man begripa att detta inte kommer att bota artrosen och att det därmed kan vara så att man fortsatt har somliga bekymmer med stelhet även om man ser en lindrande effekt. Likaledes att man fortsätta ge detta fodertillskott oupphörligen så hästen kan fylla på hyaluronsyra i lederna och inte har för lite ledvätska. Utan glykosamintilskott blir det omigen för lite ledvätska.

Vem tjänar på behandlingen?

När man vill behandla artros så är det förstås så att man är ute efter att bli av med värk och också att återfå smidighet. Med glukosaminfulfat, gärna kombinerat med msm, så kan man få en intensiv effekt och se att hästen börjar röra på sig så som den gjorde många år tidigare, men man måste alltid fråga sig om hästen faktiskt tjänar på detta.

Det kan ju vara så att stelheten samt ledproblemen beror på att hästen har blivit för gammal för den påfrestning som man utsätter den för. Emellanåt så får man inse att en häst liksom en äldre människa behöver anpassa livsstilen efter ålder. Då är det lämpligt att forma livsstilen efter hästen och ge glukosamin pulver bara för att hästen skall slippa lida och vara orörlig.

Ifall man ger hyaluronsyra häst, glukosaminpulver, msm samt andra tillskott, så bör syftet vara att bättra hästens vardag och inte att fortsatt få ut max av den. Med glukosaminsulfat, fysisk terapi och ett tempo som hästen orkar med så ger man den fortsatt hälsa, men man måhända får förstå att viss typ av träning samt tävling inte längre är aktuellt, med eller utan glukosamin häst!

När ska man börja?

Det finns de som menar att man så snart som man upptäcker ledbesvär hos hästen ska sätta in glukosaminsulfat som en del av kosten. Detta kan ha förebyggande verkan och helt klart fördröja utvecklingen av artros men något som man måste ta reda på är vad hästen egentligen lider av. Om man inte själv är veterinär så kan detta vara svårt att diagnostisera och det är viktigt att ta kunnig hjälp för att fastställa vad det är som orsakar hästens problem med rörlighet. glukosamin glykogen.

Glukosamin pulver

Det är alltså bäst att börja med behandling med glukosamin häst då man med garanti vet att hästen har ledbesvär orsakade av artros. Ifall man väljer att ge glukosaminet i förebyggande syfte för att undfly ledbesvären så är det angeläget att man gör så med korrekt dosering. Var nogrann med att hålla koll hur mycket glukosamin som ingår I preparatet och kolla efter hur hästen reagerar.