Kasta inte bort pengarna på handsprit för det fungerar inte mot coronaviruset

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Handsprit har ingen verkan på virus och det gäller även coronaviruset.

Men det är stora pengar det handlar om här och säljare och tillverkare av desinfektionssprit jublar och talar givetvis inte om att kunderna inte skall köpa.

På hemsidor och bloggar lär man ut att handsprit fungerar mot virus och corona pandemin.

Man länkar till handsprit där man får provision och har en förklaring – som man ofta kopierat från någon annan sajt – varför det plötsligt fungerar.

Varning – handspriten ökar risken att smittas av coronaviruset

Vad som i verkligheten händer är att handspriten dödar de naturliga bakterier vi har på huden och som skyddar mot coronaviruset. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Händerna står helt utan skydd när handspriten torkat.

Vad som fungerar är alkoholfri handdesinfektion. Alkoholfri handdesinfektion finns t.ex. på köpapris.se och prisad.se på nätet.Där finns också antibakteriell handtvål och desinfektionsmedel, även för företag.

handsprit

Kasta all handsprit uppmanar professor i bakteriologi

Handspriten dödar inte coronaviruset. Så här säger experten och professorn i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– All handsprit skall omgående kastas är hennes råd.
– All handsprit jag hittar kastar jag. Handspriten behövs däremot inom vården och på sjukhus.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

T-röd denaturerad T-sprit, vatten och glycerin i blandning är verkningslös mot coronaviruset.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Händernas känsliga hud skall sedan utsättas för denna illaluktande blandning i veckor eller månader.

Recepten sprida utan eftertanke tom. av tidningar. Röd denaturerad T-sprit har sålt slut på flera ställen.

Blandningen är verkningslös mot coronaviruset, alkohol är för svagt. Den slår ut hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset och kanske många gånger dödat det.

T-Röd är en teknisk sprit och inte avsedd för hudvård. Mer coronavirus info. Olika ämnen är tillsatta denna tekniska sprit för att göra den odrickbar. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Använder man detta ofta på händerna kanske man får kontakta en hudläkare efteråt.

Blanda din egen fungerande handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Koncentratet är svensktillverkat och tillverkaren har tillstånd av både Länsstyrelse och kemikalieinspektion för sin tillverkning.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Desinfektionsmedel är slut i hela Sverige, vem kan leverera?

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Verkningslös handsprit har sålts i miljoner flaskor.

I hela Europa har desinfektionsmedel och handdesinfektion tagit slut. Hela EU har slut på tomflaskor, pumpar och sprayers. I handdesinfektion används glycerin och det är nu en bristvara. Biocider, ingredienserna som dödar virus, är slut hos tillverkarna.

I den takt det går att få flaskor och dunkar fylls de på med antibakteriell spray och säljs.

Fräcka företag säljer desinfektionsmedels utan att kunna leverera. Köparen skall få leverans senare, hen hamnar i en kö. Köparen kan bara hoppas få leverans i tid.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Flytande tvål som dödar coronavirus är också slut.

Dessa nätbutiker kan däremot leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Mindre företag som säljer direkt till sina kunder. Okända för de flesta andra. Inget av företagen är på sidan 1 i Google på Köpa Handdesinfektion.
Istället skickar Google besökarna till tomma butiker och nätapotek.