Brygga vin med hjälp av boken Hemmaframställning av Vin

I drygt 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera skilda reviderade upplagor. Boken innehåller mycket praktisk information om hur man på bästa sätt brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att endast gilla att dricka vin dessutom börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar ständigt metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligen upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är viktig på så vis att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur även processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att påfallande påverka slutresultatet. Man bör vara noggrann med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därutöver behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett förslag är att inför bryggningen notera precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar relativt lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är dessutom betydelsefullt att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Inspektera självklart så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är betydelsefullt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer utförlig information om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning samt vinprovning. Därutöver står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom väldigt kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt gratis att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, genast

Be the first to comment

Leave a Reply